Briski Csaba
Személyes profiloldal

Kedvencek

Dallas, Onedin család, Rabszolgasors, Klinika, Tenkes kapitánya, Szomszédok, Vuk. Csak hogy néhányat említsek azok közül a sorozatok közül, amelyek meghatározták gyermekkoromat. Ha jól emlékszem, akkor még csak keddenként mentek ezek, így a függőség heti 1 napra korlátozódott csak. Ma már naponta több sorozat közül választhatunk, így nagyon vigyázni kell arra, hogy időben fel tudjunk állni a TV elől. Magamon is tapasztaltam a függőség kialakulását, de aztán gyorsan megszabadultam a televíziótól. Sajnos a napi egy rész megnézéséről nem tudok leszokni, hála az eszméletlen sok, jó minőségű sorozatnak köszönhetően.

Akció

Revolution

Szereplők: Billy Burke, Tracy Spiridakos, Giancarlo Espesito, Zak Orth, David Lyons, Anna Lise Philips
Rendező: Charles Beeson, Jon Favreau, Sanford Bookstaver, Félix Enríquez Alcalá, Jon Cassar
Történet: Óriási riadalmat keltve világméretű áramszünet veszi kezdetét a Földön. Semmi nem működik, és kitör az anarchia. Az emberek egy falat élelemért bármire képesek. A szerencsésebbek kijutnak a nagyvárosokból, és megpróbálnak a megváltozott körülményekhez alkalmazkodni. A hatalmat a Milícia veszi át, és fegyvereikkel rettegésben tartanak mindenkit. Senki se tudja, mi az áramszünet oka, de az emberek még 15 év múltán is félelemben élnek. Vannak azonban, akik lázadnak a Milícia ellen, és meg akarják dönteni Monroe tábornok hatalmát. (port.hu)

A sorozat története egy valóban érdekes témát feszeget: mi lenne ha hirtelen valóban nem állna rendelkezésre elektromos áram, nem lenne világítás, internet, és az okostelefonokat sem lehetne használni. Furcsa, de lehet, hogy egy szebb világ következne be, mint a jelenlegi.

Sajnos a sorozatot a második évad után elkaszálták. Kár érte, mert igazán élvezetes esti programom volt.

A szökés

Szereplők: Wentworth Miller, Dominic Purcell, Wade Williams, Amaury Nolasco
Rendező: Bobby Roth, Kevin Hooks, Dwight H. Little, Jace Alexender, Matt Earl Beesley, Sergio Mimica-Gezzan, Greg Yaitanes
Történet: Michael Scofield reménytelen ember egy reménytelen helyzetben. Bátyját, Lincoln Burrowst bűnösnek találják egy brutális gyilkosságban, és a Fox Riveri Fegyházban várja a kivégzését. A bizonyítékok ellenére Michael hisz bátyja ártatlanságában. Mivel Lincoln szabadulására semmi remény, az óra pedig ketyeg a kivégzésig, Michael fegyveres rablást követ el egy bank ellen, hogy ő is sittre kerüljön a bátyja mellé. A terve őrültség, de beválik: a börtönt belülről alaposan kiismerve, mérnöki zsenialitása segítségével megpróbálja megszöktetni Lincolnt a fegyházból. (port.hu)

Hogy mire képes a testvéri szeretet? Ebben a filmsorozatban erre nagyon jó példát láthatunk. A történet fenomenális, a szereplők nagyon eltaláltak és szerethetőek. 4 évad már a kedvencem volt, kíváncsian várom, hogy mit hoztak ki az 5.-ből? Rövidesen erre is sort fogok keríteni.

Odaát

Szereplők: Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Misha Collins
Rendező: Philip Sgricca
Történet: A két testvér, Sam és Dean nem is sejtik, milyen veszélyes kalandra vállalkoznak, amikor nekivágnak, hogy felkutassák apjukat, akivel hosszú idő után végre sikerül felvenni a kapcsolatot. Sam Winchester (Jared Padalecki) mindent megtesz, hogy felderítse családja hátborzongató történetét. Ellentétben bátyjával, Deannel (Jensen Ackles), Sam visszautasítja a családfő megszállott kutatását, hogy leleplezze a bűnös erőt, amely elvette az anyjuk életét. (port.hu)

Dráma

Trónok harca

Szereplők: Peter Dinklage, Lena Headey, Emilia Clarke, Kit Harington, Maisie Williams, Michelle Fairley
Rendező: Alan Taylor, Danial Minahan, David Nutter, Brian Kirk
Történet: Westeros királyság északi határát hatalmas jeges fal választja el az örök tél birodalmától. Lord Eddard "Ned" Stark az északi birodalom, Deres (Winterfell) ura és az északi nemesek vezére, az ő ősei építették a Falat, amelyet az Éjjeli Őrség véd. Amikor Robert király tanácsadója és Ned mentora, Jon Arryn meghal, Robert Baratheon a barátját, Nedet kéri fel, hogy lépjen a helyébe. Eközben a régi uralkodóház, a Targaryenek utolsó leszármazottja, Viserys azt tervezi, hogy visszaszerzi a trónt. Szövetséget köt a nomád dothraki harcosokkal, és vezérüknek, Khal Drogónak adja a húga, Daenerys kezét. Baratheon király és a felesége, a Lannister-házbeli Cersei királyné Deresbe utazik. Velük tart a Lannister família több tagja: a királyné ikertestvére, Jaime, a másik testvére, a törpe Tyrion, illetve a királyné tizenkét éves fia, a trón örököse, Joffrey. Ned nem utasíthatja vissza öreg királya és barátja kérését, így a birodalom fővárosába készül. Mindeközben Havas Jon elhatározza, hogy északra utazik a Fekete Kastélyba, hogy csatlakozzon az Éjjeli Őrséghez, ahová a kíváncsi Tyrion is elkíséri. De az ifjú Bran sötét titokra bukkan, ami nem várt következményekkel jár... (port.hu)

Elég sok idő eltelt mire rászántam magam erre a mindenki által dícsért sorozatnak a megnézésére, de legalább így már 5 évad epizódjai rendelkezésemre álltak. Az első évad vége után viszont rá kellett jönnöm, hogy ezt a sorozatot nem szabad úgy nézni, mint a legtöbbet. Kénytelen voltam megtanulni azt az alapelvet: a Trónok harcában senkit sem szabad megkedvelni, mert nem tudhatjuk, hogy milyen váratlan pillanatban ragadja el a halál...

Sötét árvák

Szereplők: Tatiana Maslany, Kevin Hanchard, Dylan Bruce, Jordan Gavaris
Rendező: David Frazee, T.J. Scott, John Fawcett
Történet: Sarah génmanipuláció áldozata. Rejtélyek kavalkádjába keveredik, egy idegen nő személyazonosságát felvéve halálos összeesküvés részévé válik, és az idővel versenyt futva igyekszik válaszokra lelni. (port.hu)

Horror

The Walking Dead

Szereplők: Andrew Lincoln, Norman Reedus, Chandler Riggs, Steven Yeun, Melissa McBride, Lauren Cohen
Rendező: Frank Darabont, Michelle Maxwell MacLaren, Gwyneth Horder-Payton, Johan Renck, Guy Ferland, Ernest R. Dickerson
Történet: Rick Grimes egy elhagyott kórházban ébred fel a kómából. Rémisztő felismeréssel kell szembesülnie: az általa ismert világot elpusztította egy apokaliptikus zombijárvány. Nem messze, Atlanta határában egy maroknyi ember a túléléséért küzd a környéken ólálkodó élőholtakkal szemben. Vajon Rick és társai meg tudják őrizni emberségüket ebben a rémisztő, új világban? És a mostoha körülmények és személyes ellentétek között mi óvja meg őket egymástól? (port.hu)

Krimi

A mentalista

Szereplők: Simon Baker, Robin Tunney, Tim Kang, Amanda Righetti
Rendező: David Nutter, Chris Long, David Barrett
Történet: A sorozat főszereplője Patrick Jane (Simon Baker), mentalista. Korábban természetfeletti képességei népszerűsítésével járta az országot és érte el sikereit. Ennek köszönhetően egy alkalommal a rendőrségnek is segített egy gyilkossági ügy felderítésében és ezért vált egy sorozatgyilkos bosszújának áldozatává a családja. Patrick azóta felhagyott a népszerűség hajhászással és különleges képességeit megtanulta hasznosan alkalmazni. A Los Angeles-i rendőrség szolgálatába állt, hogy különleges szellemi érzékenységével segítsen a bűnügyek feltárásában és nyomára akadjon családja gyilkosának is. (port.hu)

Drót

Szereplők: Dominic West, Lance Reddick, Wendell Pierce, Sonja Sohn, Clarke Peters, Jim True-Frost, Idris Elba
Rendező: Ernest R. Dickerson, Joe Chappelle, Edward Bianchi, Steve Shill
Történet: A történet egyetlen baltimore-i kábítószeres gyilkossági nyomozást göngyölít fel, ám egyáltalán nem a szokványos krimiszerű módon, hanem mindkét fél megvilágításában. Az eseményeket mind a rendőrök, mind a célpontok, mind a bűnözők szemszögéből vizsgálja a sorozat, s lebilincselő epizódjai olyan világot tárnak elénk, ahol nehéz különbséget tenni jó és rossz, bűn és büntetés között. (port.hu)

Rejtjelek

Szereplők: Sullivan Stapleton, Jaimi Alexander, Rob Brown, Audrey Esparza, Ashley Johnson
Rendező:
Történet: A Rejtjelek egy súlyos amnéziában szenvedő nőről (Jaimie Alexander) szól, akinek testét tetőtől talpig tetoválások borítják. A Time Square-n, egy sporttáskában találnak rá, amelyen csak egy felirat olvasható: "Kurt Weller FBI". Kezdetét veszi egy megdöbbentő, fordulatokkal teli, őrült kirakós játék, amely során kiderül, hogy minden egyes tetoválás egy-egy megoldandó bűntényre utal, és ami révén egyre közelebb kerülünk annak megfejtéséhez, hogy ki is a rejtélyes nő.

Zsaruvér

Szereplők: Tom Selleck, Donnie Wahlberg, Bridget Moynahan, Will Estes
Rendező: Michael Guesta, Ralph Hemecker, Stephen Gyllenhaal, Félix Enríquez Alcalá
Történet: Amerikai sorozat egy rendőrtisztekből álló családról. Tom Selleck, aki Frank Reagant alakítja, New York City bátor rendőrkapitányát. Legidősebb fia, Danny (Donnie Wahlberg) nyomozó, aki nem mindig tartja be a szabályokat, lánya, Erin (Bridget Moynahan) pedig a kerületi ügyész helyettese. Amikor Frank legfiatalabb fia, Jamie (Will Estes) megkezdi rendőrkarrierjét, megkeresi őt az FBI, hogy segítsen nekik egy rendőrségen belüli titkos szervezet ügyében nyomozni. (port.hu)

Thriller

A rejtély

Szereplők: Anna Torv, John Noble, Joshua Jackson, Jasika Nicole, Lance Reddick
Rendező: Joe Chappelle, Brad Anderson, Paul A. Edwards, Fred Toye, Jon Cassar
Történet: A történet kulcsfigurája Olivia Dunham (Anna Torv), aki mellett az elmúlt éveit elmegyógyintézetben töltő tudós, Walter Bishop (John Noble), valamint annak fia, Peter Bishop (Joshua Jackson) vesz részt a rejtélyes ügyek felderítésében. Eközben a háttérben egy nagyobb, világméretű összeesküvés képe rajzolódik ki, egy olyan kísérletsorozat, melyről kormányügynökségek és magánvállalatok is tudnak, s a szálak a legmagasabb körökig vezetnek. (port.hu)

Vígjáték

A nevem Earl

Szereplők: Jason Lee, Ethan Suplee, Jaimy Pressly, Nadine Velazquez, Eddie Steeples
Rendező: Eyal Gordin, Michael Fresco, Marc Buckland
Történet: Earl egy kisstílű senki, állástalan, egy lakókocsiparkban él öccsével, feleségével és két gyerekével. Aztán egyszer csak nyer 100.000$-t, rá fél percre rögtön elüti egy autó. A kórházban rájön, hogy változtatnia kell az életén: jó ember lesz! Elkezdi helyrehozni korábbi bűneit, hogy jó dolgok történjenek vele. (port.hu)

Állandó lakcím

1161 Budapest, Pálya u. 132.

Tartózkodási hely

1161 Budapest, Pálya u. 132.

Levelezési cím

1161 Budapest, Pálya u. 132.

Vezetékes telefonszám

+361-405-3730

Mobil telefonszám

+3620-492-3658

Elektronikus postafiók

kapcsolat@briskicsaba.hu

Képek

Az oldalon található képek vagy sajátok, vagy a Pixabay személyes célra ingyenesen felhasználható licensszel rendelkező fotói.

Copyright

Minden jog fenntartva Briski Csaba 2017