Briski Csaba
Személyes profiloldal

Azok a dolgok, amelyeket nem szeretek

Alkotóelemek

Mazsola

Ételek, amelyek ugyan finomak is lehetnének, de mivel ezt beleteszik, ezért ki nem álhatom: Somlói galuska, Orosz krémtorta, kuglóf

Imádom a szőlőt, de az abból készített aszalt változatát már nem. Nemhogy nem szeretem, hanem ha meglátom valamilyen ételben egyhe rosszullét fog el.

Hányszor kínáltak már eszméletlenül jól kinéző és mennyei illatokat árasztó somlói galuskával vagy frissen sült kuglóffal. És minden esetben kiderült, hogy mazsolát is tettek bele. Mindig mondják, hogy válogassam ki, vegyem ki belőle, de ez nem lehetséges, annak íze eggyé forr az adott finomsággal.

Szerencsére néha ismerőseim megjegyezték ezt, és részemre külön, mazsolamentes változatot is készítettek.

Kókusz

Ételek, amelyek ugyan finomak is lehetnének, de mivel ezt beleteszik, ezért ki nem álhatom: Kókuszgolyó

Miért nem szereted a kókuszt? - kérdezték már sokan. A válaszom mindig ugyanaz: "mert szőrös". És valóban, ha az ember szájába bekerül utána órákon át próbálja meg eltávolítani. Olyan érzésem van ilyenkor, mint amikor véletlenül egy hajszál vagy egy szőrdarab kerülne a számba.

Egyszer megpróbálkoztam a gyümölccsel is, de valahogy az sem nyerte meg a tetszésem. Igazából, már a szagát sem szeretem. Az ebből készült samponoktól, krémektől is írtózom.

Leves

Gyümölcsleves

Nem vagyok benne biztos, hogyha a különböző módon elkészített gyümölcslevesek közül mindegyiket utálnám. Lehet, hogy csak az iskolákban elénk rakott meggyleves váltotta kis belőlem az egész életre szóló érzést. Talán egyszer majd rászánom magam és belekóstolok egy valaki által finomnak tartott készítménybe.

Egyéb

Almakompót

Nagyon sokáig szerettem ezt az ételt, de aztán valami oknál fogva ez megváltozott. Azóta még a szagát sem bírom.

Gesztenyepüré

Furcsa, mert a sültgesztenye az egyik kedvencem. Ennek ellenére a főtt változatából passzírozott püré már teljesen más érzést vált ki. Lehet, hogyha előttem főznék meg és készítenék el, akkor már meg tudnám enni, de a boltban készen vett termékeknek már a kinézete is szörnyű, az illatáról ízéről nem is beszélve.

Állandó lakcím

1161 Budapest, Pálya u. 132.

Tartózkodási hely

1161 Budapest, Pálya u. 132.

Levelezési cím

1161 Budapest, Pálya u. 132.

Vezetékes telefonszám

+361-405-3730

Mobil telefonszám

+3620-492-3658

Elektronikus postafiók

kapcsolat@briskicsaba.hu

Képek

Az oldalon található képek vagy sajátok, vagy a Pixabay személyes célra ingyenesen felhasználható licensszel rendelkező fotói.

Copyright

Minden jog fenntartva Briski Csaba 2017